注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

hater am i .

i am hater .

 
 
 

日志

 
 

mumu-2月  

2009-08-31 21:12:30|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

mumu-2月 - -q.с。Lёе - JusT  share.

吃饱玩累就训既!点整佢都唔会醒噶了.呵呵...

mumu-2月 - -q.с。Lёе - JusT  share.mumu-2月 - -q.с。Lёе - JusT  share.

佢同佢既球,识捡球翻黎卑我要我卑野食既哇!

 

mumu-2月 - -q.с。Lёе - JusT  share.

好似金色既大老鼠一样!

 

 

....>>>

唔知唔觉a木都起我屋企都有差唔多两个月时间了!

想当初mumu岩黎既时候,

真系一塌糊涂哦!
首先都系我既错啦!
因为一开始毋啉到要教佢起w.c便!
搞到佢成日到处乱O...大大细细成间屋都系,搞到我啊妈同我老豆都好大意见!

就唔卑我养!

我就肯定唔肯噶啦,所以又同我老豆老母闹佐好耐既矛盾!日日吵架!
所以之后一见到佢有大有细我就必须要好快手兼好醒目好自觉哏拿拖把,

如果系大就难搞D,因为我屋企毋乜有效既工具,

所以我都系撕两页比较厚既纸,将佢铲上纸上再丢落厕所里边,然后好迅速哏将地下搽干净,尤其是趁我老豆老母都没发现既时候!

可想而知我当时系有既狼狈!

有时仲会发梦梦到佢又起屋企里面O大,吓到我飙起身!

然后因为初初黎到新既环境,半夜就成日叫咯.

我就夜夜定时03:00都起身陪佢玩下,费事吵到屋企人!
因为始终系我带翻黎既!

大概都有一个钟就会起我既脚旁边训着既啦,我先好上床训!就哏都持续佐一个星期到!

然后狗仔仲细,要磨牙,成日都咬野,简直就系咩都会咬!包括我!

话你知我屋企既狗从来都唔用舌头舔人既,都系轻轻哏咬起嘴里面既!
或者佢觉得咬要比舔的感觉来的哏强烈些!

... ...

当然对外人都有小小危险!所以我都有自备狗繩!

然后我都有特别买佐个球比佢咬!
有一日,唔知点解,我丢个球几次佢都会走翻黎我黎个位置咬!所以我又啉到一个办法,就系要训练佢一丢个球出去佢会咬翻黎!好似电视各种咧~居然成功佐!都有模有样既啊!哈哈...

仲有练佐D小动作.不过都唔多成熟...呵呵~~~

 

经过了两个月既相处同调教之下,宜家已经系毋乜忧虑既啦!
虽然有时兴起既时候佢仲系会起屋企里边小解.不过已经系少数了!
晚上都毋叫了.

真系觉得老豆老母养大一个细路唔容易!

  评论这张
 
阅读(49)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017